Mulckhuijse: Gebruikersportaal

Uit Mulckhuijse
Versie door Bmulckhu (Overleg | bijdragen) op 27 apr 2012 om 15:49

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom bij de Genealogie Mulckhuijse

De naam Mulckhuijse komt al meer dan 3 eeuwen voor in Nederland. Meer dan 10 generaties terug, is inmiddels de lijn naar de vroegste Mulckhuijse in Nederland te volgen. In de archieven van Nederland liggen nog vele sporen en op internet blijkt nieuwe informatie te vinden en nieuwe relaties gelegd te worden. Deze site is een verzameling van informatie, vragen en achtergronden over Mulckhuijse.

Mulckhuijse in de XXIe eeuw

Van alle mensen in Nederland met de naam Mulckhuijse en Mulckhuyse mag inmiddels wel gezegd worden dat zij tot een enkele familie behoren. Bent u zelf een 'Mulckhuijse'? Zoek dan hier of u al bekend bent en opgenomen in de laatste versie van de stamboom.

Genealogie Mulckhuyse uit 1980

Er is al rond 1980 een genealogisch onderzoek gedaan naar de familie Mulckhuyse. Dit onderzoek is een belangrijke informatiebron voor deze site en het huidige onderzoek.

  • Online transcriptie van Genealogie_1980 van Mulckhuyse
  • Lijst van alle personen in de genealogie van Mulckhuijse (gelinkt aan phpGedView)
  • Het onderzoek uit 1980 blijkt niet helemaal compleet; zie hier de aanvullingen
Zoeken naar Mulckhuijse Uitgelicht
Laatste niews: De oorsprong van de naam Mulckhuijse lijkt te liggen in Duitsland, bij het goed Mellinckhuis, behorend tot het adelijke Huis Brunnickhuijse bij Dortmund...
Overlijdensakte jacob.jpg
Jacob Mulckhuijsen is de stamvader van alle nu nog levende Mulckhuijse's. In de overlijdensakte van Jacob Mulckhuijsen (1821) is ook de vermelding van zijn vader Eldert uit Veen (Gelderland) terug te vinden.
Huurakte van Elisabeth Mulkhuijse uit 1746.
Handtekening everdiena 1700.jpg
Everdiena Mulckhuijse liet in 1779 in haar testament vastleggen wat er met haar nalatenschap na haar overlijden moest gebeuren. Testament en openingsacte zijn bewaard gebleven.
Deze wiki is een experiment om te zien of het mogelijk is de voordelen van een wiki te koppelen met de voordelen van de gestructureerde oplossing als phpGedView. De doelstelling is om het mogelijk te maken om:
  • Genealogische informatie te verzamelen, in 'vrij' formaat als een wiki
  • De informatie te koppelen aan de phpGedView database (met officieel GEDCOM formaat)
  • Een community te maken om samen te werken aan de gegevens